ROK 2011   ROK 2010   ROK 2009   ROK 2008   ROK 2007   ROK 2006   ROK 2005   ROK 2004

 ROK 2005

VÝROČNÍ SCHŮZE

16.12.2005

Rok se sešel a rokem a jsme opět na „VÝROČNÍ SCHŮZI“. Letos jsme ji pro velký ohlas z minulého roku přesunuli z hasičské zbrojnice do společenské místnosti v Baru na Radnici. Pohodlíčko, teploučko a hlavně žádné chystání, starání J. Ale i přes tyto výhody oproti minulému roku jsme se sešli v malém počtu, jen pouhých 14 členů dorazilo. No nevadí, aspoň to bylo rychlejší. Program jsme po zahájení nasměřovali k činnosti za rok 2005 a činnosti na rok 2006, zkontrolovali jsme hrašulky prašulky, abychom zjistili, jak jsme se v loni rozšoupli a jak moc se můžeme letos a na konec jsme prodiskutovali blížící se mši, která měla být v Bánově. Okrajově jsme shrnuli závody- všechna pro a proti. Když se začala diskuse zvrhávat špatným směrem, vše jsme ukončili a HURÁ NA KLOBÁSKY MŇAM MŇAM. Roman nám jich pěkně uvařil, naservíroval, my spapali. Samozřejmě po dobrém jídle musí být dobré pití J. Šoupli jsme nějakou tu štamprličku za žebro, poseděli, někteří si zatancovali a šup hurá k domovům.

 

KONTROLA HYDRANTŮ

17.11. 2005

Sice se nás moc nesešlo, ale lepší než posledně (8.10.2005), ale aspoň se nebudeme mačkat v ávii J. Kosa byla jako kráva, ale my se nevzdáváme, nahupsíme do ávie a s chutí  k hydrantům. Nebylo to jednoduché, někde jsme nemohli hydrant ani najít (ono to v tom plánku není označeno tak podrobně), ale zvládli jsme to. Teda spíš  jen půlku dědiny, ale i to stačilo. Ještě jsme vyzkoušeli hydrant u dětského hřiště (tam byla jistota, že ho zastavíme) a s hladnýma žaludkama jsme prchali domů.

 

 

MENŠÍ PŘEDVÝROČNÍ SCHŮZE

11. 11. 2005

Jelikož se blíží konec roku, bylo na čase se po dlouhé době sejít. Dušan už měl připraveno pár (tedy celkem dost) bodů, které bylo nutné probrat. Domluvili jsme Výroční členskou chůzi, (kterou máme táááák rádi), ž nějaké ty nákupy has. Materiálu, zhodnotili brigády – teda nic moc; hodili za žebro nějakou tu štamprlku (protože dojel Martin na bílém koni, teda měl dojet, nevím, kde ho zapomněl), domluvili se na 17. 11. na obcházení hydrantů a v dobré náladě se rozešli.

 

BRIGÁDA V LESE

24. 9. 2005

Přece jsme to letos trochu flákali, ale to by nebyl ten pravý rok , kdybychom nebyli v lese – brigádně. Dnes to byla opravdu fuška, ne ani, že bysme tak dřeli, ale opravdu bylo vidět, že se nám nechce. Je to smutné, ale je to tak. Opět si strýc Chovanec dovedl pomoc (dva kluky na řezání), nevím, kde bere takové aktivní brigádníky. Řezali jak draví a my jsme nevěděli, kam skočit dřív. Ale zvládli jsme to. Jelikož si chtěl náš velitel domů odvézt nějaké to dřevo (které měl samozřejmě nahlásené a zaplacené na Obecním úřadě), tak jsme se opravdu snažili, aby měl z čeho vybírat. Po slabě odpracovaných čtyrech hodinách jsme usoudili, že je čas dát něco do žaludku. A jak jsme usoudili, tak jsme udělali – rozdělali oheň a hodili za žebro nějakého toho špeka. Ještě jsme chvíli poseděli a vzhůru ještě chvílku do roboty (ale opravdu jen chvílku) a šup do ávie a vzhůru do zbrojnice. Tady jsme se ještě domluvili na pár věcech a znaveni se odporoučeli k domovům.

 

8.10. 2005 – sice jsme se domluvili na další brigádu (obcházení hydrantů), ale asi špatně, protože došel jen JOŽA BOBČO. No nic aktivitě se meze nekladou. Snad příště.

 

 

HASIČSKÉ ZÁVODY

30. 7. 2005

Nastal den „D“.

Kolem poledne jsme se začali pomalu, ale jistě scházet ke zbrojnici, abychom vychytali ještě nějaké mouchy (samozřejmě né ty živé – létající a bzučící), ale např. na mašině atd. Hned po příjezdu do Korytné nešlo přihlédnout odpočívající hasiče z jiných jednotek, kdy pro pohledu na ně jsme se lekli, že jsme závody prošvihli (leželi tak znaveně, jak kdyby to už měli za sebou). Ale naštěstí NE. Jako první nastupovala domácí jednotka (KORYTNÁ) a my hned po nich. Už, už to vypadalo nadějně, tuplák byl vypit raz dva a už se řítí kluci dopředu, noha míjí nohu a už si to Přema s Davidem šinou do závěrečné mety. Ale ouhle, co se nestalo. Místo toho, aby voda proudila průdnicou, srší si to úplně mimo a my jsme z toho tady poněkud mimo. Co čert nechtěl, praskla nám hadice a tudíž jsme jakoby nedokončili závod. Ale my se nevzdáváme, je před námi ještě jeden útok. A ten je náš. A taky byl, měli jsme druhý nejlepší čas, ale co to pomohlo, když jsme měli na začátku smůlu, skončili jsme poslední.  No nic, naštěstí tu o nic nešlo, takže jsme to brali sportovně, protože není přece důležité vyhrát, ale zúčastnit se, že. Ještě jsme chvíli poseděli a poté se odebrali do naší vesnice, kde jsme to museli samozřejmě pořádně oslavit. Slavilo se a zpívalo až do pozdních večerních hodin. A tak to má byt.

 

CVIČENÍ JEDNOTKY

22.7.2005 a 23.7.2005

 

Někdo si řekne, že cvičení jak cvičení. Ale není to tak. Toto bylo zvláštní cvičení, takové jiné. Jiné proto, že nás za týden čekala naše první aktivní účast na soutěži. Už jsme se neměli jet jen podívat, ale opravdu soutěžit, utkat se i s hasiči z jiných sborů než jsme my. Jiné toto cvičení bylo i proto, že jsme nacvičovali s Bánovskýma hasičama. Měli jsme trochu „obavy“ , že nám to natřou, ale opak se stal pravdou, no prostě jsme dobří no. (nechceme se chválit, ale je to tak). Nejdříve jsme měli jedno cvičení na hřišti, tam jsme byli sami, tak sami, ale ono se soupeřama je to přece jen lepší. No nic, už nás dělí jen týden od závodů a jak se říká: „Lehce na cvičišti, těžce na bojišti“, tak se jdeme porelaxovat, abychom byli fit na ty závody. A pak se uvidí.

 

SCHŮZE SDH

1.4. 2005  a  23.4. 2005

Jako každý jiný spolek v Suché Lozi, i hasiči mají jednotlivé schůzky, na kterých řešíme, nebo aspoň se snažíme řešit, jednotlivé problémy a trable, ale taky plánujeme jednotlivé akce a výjezdy – cvičné. Nevím proč, ale je mi záhadou, že snad ještě na žádné schůzi jsme se nesešli v plném počtu (no nevím, někdo asi na to schůzování není, no co, už je to tak). No, můžeme si třeba zkusit dat předsevzetí do dalšího roku a třeba se to zlepší, no uvidíme, necháme se překvapit.

 

 

ŠKOLENÍ A ŠKOLENÍČKA

12. 3. 2005

Tak a jelikož žádný učený v nebe nespadl, tak i my se musíme trochu (tedy i více)   učiti – mučiti. Velitel (mj. Dušan) se chopil hlavní řeči a šlo to jako po másle. Nejdříve jsme byli poučeni, jak máme zapínat sirénu v případě poplachu, dále následovalo poučení o  „rychlém“ převlékání a po té hups do auta. (které samozřejmě již musí stát venku, že). Dále následovalo přibližné přiblížení situace, abychom věděli co a jak (sice jsme se z toho trochem dělali srandu, ale nedej Bože a dostavit se k nějaké akci J. Nakonec jsme ještě probrali nějaké ty vnitřní hasičské záležitosti (které ale nikdo, kdo tam byl nemusí znát) a hurá k domovu (teda jak kdo) J.

 

 

FAŠANK 2005

5.2. 2005 

Stejně jako v loni, tak i letos, jsme dali hlavy dohromady a zorganizovali jsme fašank. Letos jsme měli sice stejnou nevěstu, ale jinak měli většinou všichni nové kostýmy. Kromě novomanželů si ostatní členové vymysleli hodně vychytané masky např.: Hurvínek, Rumcajs, Pat a Mat, Klaun, Bezdomovec, Dojička, ... Stejně jako loni jsme začínali u Morgena, kde jsme následovně skončili( v 16:00 ). Po cestě jsme nasbírali hodně vajíček, nastřádali nějakou tu slivovičku a taky samozřejmě nějaké ty slaninky. Napsala bych Vám ještě víc, ale bohužel jsem musela odejít dřív.

 

 

1.VÝROČÍ

1.2.2005

Tak jsme tu rok, nemyslím jako hasiči v Lózi ale jako naša nová jednotka, kterou jsme dali dohromady udělali jsme schůzi (31. 1. 2004) a mohli jsme začít. Takže z toho všeho vyplývá, že letos jsme 1.2. 2005 slavili naše první výročí. Bohužel jsme se museli rozloučit s naším bývalým starým velitelem panem Františkem Gazíkem.