ROK 2011   ROK 2010   ROK 2009   ROK 2008   ROK 2007   ROK 2006   ROK 2005   ROK 2004

ROK 2011

VÝJEZD – DRUŽSTVO SUCHÁ LOZ

15. prosince 2011

Dnes kolem 14:00 hod začala houkat siréna. Ikdyž to bylo přes týden a ještě k tomu brzy odpoledne, seběhly jsme se v docela hojném počtu i docela rychle. Zjistili jsme, že za družstvem hoří seník a už jsme si to mašírovali směr JZD.

 

 

DALŠÍ PRVOPÁTEČNÍ SCHŮZE

2. prosince 2011

Prvním bodem bylo rekapitulace výjezdu, který se konal 18.11.2011.  Mimo pochval padlo i pár pokárání a příkazů pro příště. Dále velitel sjel řidiče, kteří neprojíždějí vůz a nestartují mašinu. Následovala pochvala pro Adama Bujáčka za namontování nájezdů, pak velitel zrekapituloval lékařské prohlídky, pochválil strojníky, že mají školení, určili jsme datum Výroční schůze a posledním bodem bylo zaúkolovat holky na mytí oken a úklid zbrojnice.

 

VÝJEZD  - SBĚRNÝ DVŮR

18.11. 2011

Kdo by to řekl. Ani jsme se nenadáli a začala houkat siréna. Po doběhu do zbrojnice jsme zjistili, že výjezd bude směřovat ke sběrnému dvoru.  Ikdyž houkala siréna během týdne, tak jsme se seběhli v hojném počtu. Jelikož to nebylo nic náročného, rychle jsme to zvládli a nechvíli jsme byli doma.

 

PRAVIDELNÁ SCHŮZE

4. 11. 2011

Velitel zaúkoloval Rosťu a Davida  na opravu mašiny, zkontrolovaly se zdravotní prohlídky, řidičům se rozdali úkoly, aby jezdili autem, zrekapitulovali brigádu, přesunuli začátek schůzí na 19:00 hod., shodli se, že ples letos organizovat nebudeme, dále se velitel pokoušel dat dohromady ženské družstvo, což se mu, jako již tradičně nepodařilo a přijali jsme nového člena Raďu Mahdala.

 

 

 

 

 

BRIGOŠKA V LESÍKU

22.10. 2011

Nejen o hasení a schůzování jsou hasiči. Dnes jsme se rozhodli uspořádat brigádu pro Obecní úřad, abychom si vydělali trochen penízků. Vyšla na nás výroba oplocenky v lese. Sešli jsme se ve 12-ti lidech . Práce nám šla od ruky, tak jsme byli rychle hotoví, opekli si špekáčky a šupem k domovu.

 

PRAVIDELNÁ SCHŮZE

7.10. 2011

Dnes jsme to rozjeli ve velkém. Okoštovali burčák, velitel nás všechny sjel co se týče účasti členů na hasičských akcích, zkonzultovali jsme objednání zbývajících obleků a pak jsme se odebrali k domovům.

 

PRAVIDELNÁ SCHŮZE

2. 9. 2011

Zrekapitulovali jsme hody, domluvili se na říjnové brigádě a s potěšením jsme odcházeli domů neboť nám velitel oznámil, že dostaneme státní dotaci.

 

DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ VE ZBROJNICI

20. 8. 2011

Hody jsou v plném proudu a členové, teda většina členů jsou nastoupeni ve zbrojnici a čekají, kdy dojdou návštěvníci , aby se rozhlédli po zbrojnici, prozkoumali naše autíčko a poplkali o současných popř. minulých časech v naší jednotce. Děti měli možnost si zastříkat z hadice nebo se svézt na koni. Ve zbrojnici se během dne vystřídalo hodně lidí, což nás potěšilo. Na druhý den, tedy v neděli 21.8.2011 jsme se účastnili průvodu do kostela.

 

PŘEDHODOVÁ BRIGÁDA

13. 8. 2011

Dnes tu byli sice jen tři kluci, ale práce udělali jak, kdyby tu byla celá jednotka. Zbrojnice je vyšperkovaná a tudíž hody můžou začít.

 

DALŠÍ SCHŮZE

12. 8. 2011

Konečně jsme se domluvili na průběhu hodů, naplánovali na sobotu 13.8. 2011 dát zbrojnici do kupy. Bylo to sice trochu na rychlo ale nedá sa.

 

PRAVIDELNÁ SCHŮZE

5. 8. 2011

Měli jsme se domlouvat na hody ale bylo nás tak málo, tak to velitel rozpustil.

 

ZÁVODY – BYSTŘICE POD LOPENÍKEM

30. 7. 2011

 

SCHŮZE

29. 7. 2011

To, co jsme první půlrok zanedbali, doháníme teď a skoro tady i nocujeme.  Dnes jsme dostali trička v kterých se má závodit. Domluvili taktiku na závody.  Byli jsme pokáráni od velitele kvůli nízké účasti na hasičských akcích a šli domů.

 

BRIGÁDA

23.7.2011

Pilní jako včelky jsou naši členové – někteří. Dnes jsme zorganizovali  brigádu ve zbrojnici, kde bylo potřeba pouklízet, natřít vrata a další drobné úpravy ve zbrojnici. Protože měl Zdeňa Husták narozeniny – kulatiny tak koupil bečku piva, k tomu se grilovali klobrně a byla mňamka na světě.

 

PRAVIDELNÁ SCHŮZE

1.7. 2011

Dnes jsou hlavním tématem závody, které jsou 30.7. 2011 v Bystřici pod Lopeníkem. Určili jsme si závodníky, domluvili podrobnosti, naplánovali brigádu na 23. 7. 2011 a pak zhruba program na hody, protože je letos výročí obce a bude to veliké.

 

FOCENÍ

26.6.2011

Jelikož už nejsme nejmladší – co se hasičské činnosti týče, tak jsme se rozhodli, že si uděláme památeční fototablo. Pan fotograf nás pěkně zvěčnil a výsledné dílo jsme si vystavili do zbrojnice.

 

GRILOVAČKA A FOTBALEK

4.6.2011

Nejen povinnosti jsou náplní naší činnosti, ale i trocha té zábavy a rekreačního sportu je potřeba. Jedno sobotní odpoledne jsme si udělali menší grilovačku spojenou s fotbálkem abychom ty kalorie hned spálili. Počasí  se nám celkem vyvedlo, jen trochu sprchlo, ale ani to náladu nepokazilo. K občerstvení se podávalo grilované prasátko, které nám naložili páni  Gábovi a Marťa Bob a  Zdeňou Husákem pěkně ugrilovali a aby se nám nezadrhlo v krku, zalévali jsme  jej výborným čepovaným Janáčkem. Všem se akce velmi líbila a snad bude v brzké době nějaká další.

 

PRAVIDELNÁ SCHŮZE

3. 6. 2011

 

Jelikož 4.6. máme velkou grilpárty spojenou s fotbálkem, tak jsme se sešli v hojném počtu. Nejdříve jsme zrekapitulovali výlet do Brna, potom domluvili tu zmiňovanou grilovačku, naplánovali brigádu ve zbrojnici a focení na památeční tablo.

 

PYROS BRNO

14. 5. 2011

Nebyl to jen tak ledajaký výlet, jeli jsme „až“ do Brna. Na veletrhu toho bylo kopec k prohlédnutí, načerpali jsme kotel inspirace, někteří odvážlivci se podívali na svět z ptačí perspektivy, nakoupili nějaké to vítané a v odpoledních hodinách jsme se odebrali směr Loza.

Po cestě jsme se stavili na nějakou tu mamku, abychom nedojeli úplně hladoví a už se těšíme na další.

PRAVIDELNÁ SCHŮZE

6.5. 2011

Dnes jsme si domluvili nejbližší akci a tou je výlet na veletrh PYROS do Brna, kam se vypravíme 14.5.2011. Moc se nás dnes nesešlo, tak jsme to zbytečně neprotahovali a rychle prchali k domovu.

 

SBĚR ŽELEZA

16. 4. 2011  

Protože nic není zadarmo, musíme pro to něco udělat. Proto jsme uspořádali SBĚR ŽELEZA. Sešli jsme se ráno u zbrojnice, půjčili si traktor od obce a šupem na to. Šlo  nám to jako po másle, nechali jsme to přes týden vyhlásit a proto měli lidé nachystané hromady železa.  Ani jsme se nenadáli a už jsme měli plnou vlečku. A tak krásně nám to šlo po celé dědině. Proto jsme nasbírali 3 nebo 4. vlečky a celkově si tak vydělali 29 000,-  korunek. Po urputné námaze jsme se trochej občerstvili ve zbrojnici a příjemně unaveni jsme se odebrali k domovu.

 

PRAVIDELNÁ SCHŮZE

1.4. 2011  

Dnešním hlavním bodem schůze byla brigáda, která spočívala ve sběru železa, který má být naplánován na 16.4. 2011. Jinak nic důležitého.

 

FAŠANK

5.3. 2011

Letos se všem  masky obzvláště vydařily. Jak je vidět na společném fotu nebylo nouze o různé pohádkové postavy. A nepostradatelný novomanželský pár – letos v podání Lenky Beníčkové – alias ženicha a Martina Mahdala – alias nevěsta, prostě pár k pohledání.

 

PRAVIDELNÁ PRVOPÁTEČNÍ SCHŮZE

4.2. 2011

Probrali jsme jen ty nejbližší akce které nás čekají jako v Fašank a sběr železa a ubírali jsme se k domovu.

VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCHŮZE

14.1. 2011

Jako první si vzal slovo náš velitel Dušan, který ocenil k našemu překvapení  soškami hasičů  NEJSTARŠÍHO ČLENA aj.  Potom si vzal slovo Svaťa kde zrekapituloval rok 2010 a přednesl plán na rok 2011 . Následovala diskuze, a pár slov nám řekl Starosta a Místostarosta  obce. Padlo pár diskusních návrhů, které se prodiskutovali a pak si dali výborné řízečky pana Lišáka a někteří až v brzkých ranných hodinách se odporoučeli domů.

 

PRAVIDELNÁ SCHŮZE

7.1. 2011

Abychom to nezapomněli tak si ji dáme hned z kraje roku. Vybrali se členské příspěvky, udělalo se menší školení a naplánovala výroční schůze, prodiskutovali adepty na vyloučení z členství , naplánovali akci Fašank, probrali brigádu, školení, lékařské prohlídky a pak prchli k domovu.