ROK 2011   ROK 2010   ROK 2009   ROK 2008   ROK 2007   ROK 2006   ROK 2005   ROK 2004 

ROK 2010

POSLEDNÍ LETOŠNÍ SCHŮZE

3.12. 2010

 

Jo, jo ani jsme se nenadáli a už tu máme konec roku a s ní i poslední letošní pravidelnou páteční schůzi. Dnešními hlavními body bylo naplánování VÝROČNÍ SCHŮZE, plánovaný fašank, dále jsme se domluvili na různých drobnostech o naší nové opravené zbrojnici.

 

BRIGÁDA V LESE

13. 11. 2010

 

Tak konečně to klaplo a sešli jsme se v pracujícím schopném počtu a mohli jsme se vydat trochen pobrigádničit do lesíka. Obecní pracovníci měli pro nás nachystáno kopec práce. Tak žádné otálení a šupem na to. Dřevo jsme nosili jak mravenečci, prostě jedna báseň. Poté jsme si dali mamku a zase pokračovali. Jelikož nám šla práce od ruk jedna báseň, tak jsme se ani nenadáli a drnkali jsme domů.

 

PRAVIDELNÁ SCHŮZE

5. 11. 2010

 

Dnes už jsme se sešli ve větším počtu, tak se to nějak protáhlo.

Nejdřív nás Svaťa seznámil s výsledkem kontroly, která nečekaně proběhla na naší základně.

Dalším bodíkem byla debata na téma BRIGÁDY.

Řidiči dostali rozkaz jezdit s autem.

Poté jsme se shodli, že přispějeme ročníku a dáme jim sponzorský dar na Kateřinskou zábavu.

Posléze po dlouhé debatě jsme si odhlasovali, že pravidelné úklidy zůstávají a posunuli jsme začátek schůzí na 19:00 hod. a s radostí jsme se rozešli k domovům.

 

SCHŮZE

3.9. 2010

Sice další měsíc, ale jen týden od brigády. Dnes jsme se opět nesešli v nějak extra hojném počtu, tak to bude opět nakrátko. Projednali jsme závody v Brně, které mají proběhnout 25.9.2010 no a šup dup domů.

 

BRIGÁDA

28.8.2010

 

Jo, jo do čtveřice jsme tu opět a dnes prozněnu brigoškujeme. Jelikož jsme se sešli v malém počtu, tak jen zevrubně uklidili ve zbrojnici a rozešli se k domovu. 

 

DALŠÍ SCHŮZE

20.8. 2010

Jo,jo v srpnu toho zvládáme opravdu hodně schůze, brigáda, schůze.

Dnes byla jen taková kratší, jen jsme se domluvili na nedělní účast v průvodu, dále jsme prodiskutovali cvičení na letišti o které nás požádali kolegové z Uh. Brodu. Dalším bodem bylo udělování medailí za účast na povodních, předposledním bodem byla úprava zbrojnice a posledním bodem byla účast na brigádě pro Obec a šupky dupky HODOVAT.

 

BRIGÁDA

14. 8. 2010

  -  -

 

SCHŮZE

6. 8. 2010

Jo, jo opět schůze a opět naše jednotka pohromadě. Ze začátku jsme zrekapitulovali závody, poté jsme se dohodli, že se účastníme hodového průvodu do kostela. Posledním bodem byla brigáda, kterou si naplánovali na 14. 8. 2010 na 8:00 hod.

 

 

ZÁVODY

31.7.2010

Jak je vidět v nadpisu, všichni svatí při nás stáli a vše šlo jako drátkách.

Lidé se hrnuli, závodníkům to šlo taky jako po másle a po 1. kole jsme byli první, pivko se točilo, štamprlky lupkaly, klobrně šly taky rychle na odbyt, no jedna báseň. Nakonec se naše soutěžní skupina umístila na krásném 3. místě, dále bylo závěrečné pořadí následující.

  1. MÍSTO  SDH NIVNICE
  2. MÍSTO  SDH KORYTNÁ
  1. MÍSTO  STARÝ HROZENKOV
  2. MÍSTO  CHALUPÁŘI

 

Závody jsme si všichni pěkně užili a už se těšíme na další, které se budou konat v Bystřici pod Lopeníkem.

 

SCHŮZE & CVIČENÍ

30. 7. 2010

Už se nám schyluje k cíly a zítra nás čeká náš VELKÝ DEN a to ZÁVODY.

Nejdřív trochen proschůzujeme a rozdáme úkoly a pak šupky dupky na poslední trénink a vypilovat poslední detaily a finty proti soupeřům, abychom jim to mohli natřít.

 

CVIČENÍ NA ZÁVODY

25. 7. 2010

Tak jsme se dnes konečně sešli  v plném počtu a můžeme začít trénovat.

Jelikož jsme dali cvičení hned na ráno, jde nám to jak po másle. Co jiného nám zbývalo, když do závodu zbývá už jen týden.

Ještě jsme nakonec dopilovali poslední detaily a domluvili ještě poslední před závodovou schůzi na pátek 30. 7. 2010 na 17:00 hod.

 

DALŠÍ SCHŮZE

 

Velitel se starostou se poradili a vyvodili důsledky neaktivních členů našeho sboru. Budou létat ne pomocí křídel, ale ze seznamu. Na dnešní schůzi dostali všichni jasné pokyny, které se týkaly jak závodů, tak hlavně přípravy na ně. Do třetice jsme domluvili cvičení a to na neděli 25. 7. 2010, tak snad to tentokrát vyjde. Po hodině plni úkolů a povinností odebrali k domovu.

 

CVIČENÍ

18. 7.2010

Jo, jo když se závody kvapem blíží, našim závodníkům to nevadí a usmyslili si, že prostě na cvičení chodit nebudou.

 

SCHŮZE

16. 7.2010

Není to omyl, je to skutečně tak, opět máme schůzi. Jelikož se závody kvapem blíží, tak schůzujeme jako o závod. Bohužel ne všichni to vidí stejně a vzhledem k malé účasti jsme dnešní schůzi rozpustili.

 

PRAVIDELNÁ 1. SCHŮZE V MĚSÍCI

9. 7. 2010

Sice není první schůze v měsíci, ale jsme tu opět, abychom trochej probrali ty naše nastávající závody, které se kvapem blíží. Jelikož tu dnes není velitel, tak to vezneme zkrátka – rozdělení funkcí, úkolů a povinností a šupem k domovům.

 

BRIGÁDA S FOTBALISTAMA

7.6.2010

Vztahy mezi spolky se musí udržovat a tak jsme si dneska sfoukli jednu malou brigádičku s fotbalistama. Jelikož nám bezplatně půjčují hřiště k trénování, tak jsme dali ruce dohromady a betonovali jsme sloupky na plot jak dravý.

 

CVIČENÍ + BRIGOŠKA

6.6.2010

Tak jsme tu zase.

Dnes tu ale nebudeme jen sedět, ale makat jak můrovatí.Umýt auto, boty a vše, co je po výjezdu ušpiněno. Dnes to vyšlo tak, že mše je v 10:30 hod., tak jsme se museli uklidit do zbrojnice. Nám to ale vůbec nevadilo a makali a makali a ještě jednou makali. Protože jsme šikovní a do oběda jsme byli doma.

Ani jsme se doma moc neohřáli a už jsme fičeli do zbrojnice a už jsme smotali hadice a tradá do auta a na hřiště. Tady nám to jde opět jako po másle, sice už ne tak jako ráno na brigošce, ale není to nejhorší. Kluci v útoku jsou šikovní a proto stačí pro naši spokojenost tři pokusy, ještě trochej proschůzovali ohledně zápisů o výjezdech a šupem opět k domovu.

 

SCHŮZE

4. 6. 2010

Tak do třetice všeho snad dobrého jsme se tento týden sešli. Zrekapitulovali jsme výjezdy – starosta nás trochej zprdnul za nepořádek po výjezdu, poté jsme se domluvili na oprání výjezdových obleků, dalším bodem byl úhrada od Obce za výjezd, kdy jsme nebyli v práci, ale pomáhali tam, kde nás bylo více potřeba. Dalším bodem byla budoucnost naší zbrojnice. Nejdůležitějším bodem schůze byly plánované závody, které jsme domluvili na 31.  7. 2010 – různé podrobnosti, plány aj.

 

POKRAČOVÁNÍ VÝJEZDU

3. 6. 2010

Před obchodem jsme se domluvili, že v 6:00 budeme odjíždět opět do Kunovic, kde nás budou dnes opět potřebovat. Natáhneme další hadice. Dne je nás tu méně, protože ne všichni byli uvolněni z práce, ale to vůbec nevadí a my se vrháme do čerpání vody. Naštěstí už přestalo pršet a my můžeme s radostí oznámit, že voda klesá a klesá.

Sice ještě není úplně vyhráno, ale je to lepší jak včera a my už se ve 22:00 hod. řítíme domů.

 

OSTRÝ VÝJEZD

2. 6. 2010

Už v úvodu je vidět, že jsme pilní jak včelky, tak při červnových dlouhých deštích nám bylo zrovna jasné, že se výjezd blíží, tudíž jsme byli připraveni.

V úterý 2.6.2010 v 6:00 hod. to vypuklo, siréna hučí na celou vesnici a už se sbíháme.

Výjezd byl směrem k přehradě – NA BAŠTU. Dnes ne ovšem občerstvovati se, ale čerpat vodu, aby nám pan Liška neuplaval. Dále jsme pokračovali směrem ke Kopánce, kde už to nebylo tak náročné. Dopoledne jsme objížděli dědinu, aby se nám náhodou ještě někdo nevyplavil. Déšť stále nepřestával, tak jsme stále ve střehu. Posléze se rozjedeme k obídku. Ani nám neposedne a už opět hrčí siréna. Takže šup do výjezdových obleků a už jedeme směr Uherský Brod. Vzhledem k tomu, že tu hrozí zaplavení elektrárny, tak šupem skládáme jeden pytel s pískem za druhým, až se nám do rukou kouří. Po pár hodinách začne voda klesat a nehrozí žádné velké nebezpečí. Tak se přesuneme do Kunovic, kde se situace hodně vyhrotila a už jsou zaplaveny i rodinné domky. Čerpáme vodu jak vzteklý, hadic je tu natažených, že už ani nemáme kudy chodit, ale aspoň, že je to něčemu a voda z domků mizí – teda aspoň z domků, protože v okolí – polích stále zůstává né-li i přibývá. Dnes jsme se hodně zapotili a o půlnoci jsme se konečně dostali k domovům. UF TO BYLA MAKAČKA.

 

PŘEDZÁVODOVÉ CVIČENÍ

 23. 5. 2010

Dnes už jsme se sešli v plném závodnickém počtu, 7 závodníků a 8 fanoušků a pomocníků na úklid hadic. Na to, že jsme to vyzkoušeli poprvé – teda v současné podobě, tak nám to šlo jako po drátkách a to je dobré znamení. Víc to nebudu komentovat shlédněte fotečky nebo video.

 

HUMANITÁRNÍ SBÍRKA PRO OBCE POSTIŽENÉ POVODNĚMI

22.5.2010

Ani nám není osud druhých lhostejný, tak i my jsme se připojili k pomoci občanům, které postihly záplavy. Sbírka začala v sobotu a pokračovala celý týden. Celkem se vybralo

 19 000,- Kč + další čistící, dezinfekční a úklidové prostředky.

Jsme rádi, že občané pojali tuto sbírku velmi zodpovědně a pomohli alespoň z části lidem, kteří neměli tolik štěstí jako my a přispěli jak finančně tak materiálně.

Za finanční obnos se nakoupili desinfekční prostředky a prostředky proti hmyzu.

V sobotu 29. 5. 2010 se všechno odvezlo do obce ANTOŠOVICE, kde místní armáda spásy rozveze prostředky do obcí, kde je přímo potřebují.

 

PRAVIDELNÁ SCHŮZE

7. 5. 2010

 

CVIČENÍ

17. 4. 2010 

Závody se kvapem blíží tak se musí začít cvičit. To abychom si netrhli nějakou tu ostudu. – to my ani neumíme. Bylo nás v menším počtu tak jsme postavili  hráz a s pocitem dobře odvedené práce se rozešli.

 

BRIGÁDA

10.4.2010

 A jsme tu zase. To se neoplatilo ani jít domů. Je nás míň než včera, ale i tak se úklid po zednické, malířské a obkladačské práci  v naší základě dobře zvládl.

 

PRAVIDELNÁ SCHŮZE

9. 4. 2010

Na programu bylo:  1. vyřízení odkoupení staré Avie

                                 2. naplánování brigády 10.4.2010 

                                 3. naplánování Obecní brigády

                                 4. lékařské prohlídky

                                 5. rozhodnutí kdo půjde na školení strojníků k profesionálům

 

ŠKOLENÍ

13. 3. 2010

Sešli jsme se v hojném počtu. Po krátké schůzi jsme se rozdělili do menších skupinek a začalo školení. Školiteli byl Adam a David (vzorní a poctiví strojníci, kteří ví o čem mluví). Postupně jsme obešli celé auto a seznámili se s taji našeho nového vozítka. Potom nás velitel trochen prubnu – to jak jsme dávali velký pozor. Po školení se sepsal rozpis dvojic na službu  na úklid  ve zbrojnici a úklid hadic na sušáku po výjezdu. Rozloučili se s naší „starou dobrou Máňou „  s takovou mini rozlučkou.                Vzpomínka na naši starou dobrou „MÁŇU“

 

PRVNÍ SCHŮZE V MĚSÍCI

5. 3. 2010  

Dnes jsme zhodnotili náš první výjezd novým vozítkem a po porovnání pro a proti jsme došli k uspokojivému, kladnému výsledku. Což asi stejně zhodnotil i Jarek Gába, který nám jako odměnu donesl menší osvěžení J jako odměnu. Dalším bodem byly plánované závody, které by se měly konat někdy v červnu nebo v červenci 2010. Poté nám velitel rozdal formuláře k lékařské prohlídce ( které nám mimochodem slibuje už od výročky J, no co, nemůže myslet pořád na všechno, jest prominuto J) a po mírnější i horlivější diskusi na závěr jsme se odebrali každý svým směrem.

 

FAŠANK

13. 2. 2010

Jistě, jistě, podle fotek si řeknete, že fašank jak každý jiný. Ale přece jenom bylo jinak a to hned z kraje dne. Jak již jste se dočetli v předchozích článcích, tak vám jistě neuniklo, že máme – teda naše jednotka má nové autíčko. A tak jak už to bývá, tak i auto se musí pokřtít, aby najelo hóóóódně šťastných kilometrů bez nehod J. Původně se měl křtu ujat sám pan Bém, ale nějak to nevyšlo, tak jsme si postačili s našim sucholožkým starostou a samozřejmě nemohl chybět duchovní otec Petr Bulvas. Po křtu jsme si připili šampaňským a masky mohly vyrazit na obchůzku. Ti, co ostali ve zbrojnici, tak připravili mňamku (tentokrát to nebyla klasicky klobrňa), ale vařila se zabijačková polévka, jitrničky, pěkně krvavá kaše, ovárek a podbradeček – no samé dobroty se tu vytvářeli. Po obchůzce první poloviny obce se masky vrhly na přichystané pochoutky. Naštěstí bylo pro všechny dost a něco i ostalo J. Aby nám dobře trávilo – dali jsme po pivku, štamprličku za žebro a mohli jsme se rozejít každý ke svému „poslání“ – masky na obchůzku a zbytek pouklízet zbrojnici a pokračovat v kuchtění. Byl to skutečně náročný den. Po návratu z obchůzky se masky vrhly s radostí na zbytek jídla, co jsme jim ještě nechali a po té se sedělo a „hodovalo“ až do večera. A komu to stále ještě nestačilo, tak se šel ještě tzv.“dorazit“ do sálu a poplkat s panem Bémem, kterému se u nás asi velmi líbí, když se stále vrací J.

 

PŘEDFAŠANKOVÁ BRIGÁDA spojená se schůzí

12. 2. 2010

Ono to není jen tak – něco udělat, ale těch starostí, záležitostí a různých jiných létaček kolem dokola, děs a běs L. Především se dnešní brigáda, spojená se schůzí konala proto, aby se vše připravilo na zítřejší fašank. Nachystat místnost na mňamku, pouklízet garáž – vyklidit auto – to staré samozřejmě J a poté ještě prodiskutovat – kdo půjde, za co půjde, kdy se vyjde, co se bude vařit, kdo to bude vařit, a tak dále…….

 

Já vím, já vím, nikdy se nedělalo takové haló kolem fašanku, ale letos bude fašank trochen jiný – teda trochen víc.

 

OKRSKOVÁ SCHŮZE

7. 2. 2010 

Dnes se u nás – teda ve zbrojnici konala Okrskové schůze, kdy se do Suché Loze sjelo několik zástupců z okolních sborů hasičů – Nivnice, Bánova, Bystřice p. Lopeníkem a samozřejmě i z toho okresu se dořítili sami nejvyšší J.

Jelikož jsem na této schůzi nebyla, tak vám toho hold moc nenapíšu L.Skrouhnem velitele nebo hasičského starostu Svaťu a třeba nám k tomu něco řeknou.

 

PRAVIDELNÁ SCHŮZE

5.2. 2010

Jo jo letos to máme opět nabyto – myslím, především schůzově. Jedna schůze stíhá další J. Na dnešní schůzi jsme zrekapitulovali VÝROČNÍ ČLENSKOU SCHŮZI, dále jsme dovybírali  zbylé členské příspěvky (někteří hold nemyslí na všechno, ale jen na co chtějí J). Dalším bodem dnešní schůze byla debata na téma HASIČSKÉ VYCHÁZKOVÉ OBLEKY – každý si hold musí půlku zaplatit a druhou půlku odpracovat u OBCE (pokud ovšem chce, klidně, když se někomu nechce pracovat, tak si je může zaplatit celé). Poté nám měl velitel rozdat formuláře na zdravotní prohlídky (ovšem taky zapomněl – kdoví na co myslí J). Neposledním bodem bylo plánování fašanku, který má proběhnout už 13.2.2010 (což je příští týden) a jako borec na konec proběhlo plánování Okrskové schůze, která měla již v neděli proběhnout u nás ve zbrojnici – hold každý se chce pokochat novým autíčkem J. Ještě drobná diskuse na  témata kolem a dokola a hurá k domovu.

 

VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCHŮZE

29.1.2010

Jo jo je to tak, bez schůze to prostě nejde J.

Tato je ale výjimečná:   1. bude delší

                                               2. bude nás tu hodně

                                               3. bude tu i pan starosta

                                               4. (důležitý bod J) bude tu mňamka J

 

Tak konec lákadel a šup šup na to. Dnes to vzal velitel velmi zrychla (teda až po půlhodinové prohlídce našeho nového autíčka J).

Napřed nás přivítal a popřál nám hodně štěstíčka, zdravíčka a pohodičky do nového roku a pak hurá na to pravé ořechové. Rekapitulace loňského roku, plány do dalšího roku, zhodnocení naší finanční schránky, která není vůbec veselá. Když „konečně“ J došel veliteli dech, tak jsme dostali slovo i my ostatní a nastala tzv. „Diskuse“.

První se ujal slova pan starosta, který nás postavil trochen nohama do „tvrdé“ reality L J. Pak nás i pochválil a pěkných slov řekl, popřál hodně štěstí do práce s novým autíčkem. Poté si vzal slovo místostarosta, taky to nějak neprodlužoval, takže bylo co nevidět po schůzi. Když už nikdo neměl žádné dotazy ani komentáře, tak se akorát přiřítil hodný Svaťa (asi vycítil, že už je po schůzi – nějaká intuice nebo co) a se sebou donesl hromadu jídla – klobrně, uzené masko, no jedna báseň J.

Hurá na to, a už si dáváme do nosu. No šikula je to veliký J. Pak to spláchnout štamprlkou a co nevidět už Pavlík Horňák a David Bujáček táhají měchy (hrají na harmoniku). No veselo je véééééélikéééééé.

  

PRVNÍ SCHŮZE V MĚSÍCI

8.1. 2010

I když je nový rok, v naší jednotce se nic nemění – teda aspoň co se pravidelných schůzí týká. Napřed nám velitel popřál vše dobré do nového roku, pak jsme se domluvili na termínu výroční schůze, který letos padne na 29.1. 2010 v 19: 00 hod. na Baště. Poté jsme zrekapitulovali dva mezivánoční  výjezdy. A když jsme byli u těch výjezdů, tak nám velitel připomněl, že do 20.1. 2010 bychom měli dostat nové autíčko. Juchůůů. Vzhledem k novotám v zákonech, tak si musíme každý udělat povinně zdravotní prohlídku, na kterou dostaneme formulář na výroční schůzi. Neposledním bodem byla debata ohledně obleků, které si  bude každý platit ½ částky a zbytek si odpracuje u Obecního úřadu. Ještě drobný komentář ohledně fašanku. Nakonec jsme se domluvili na posunutí schůzí na 19:00 hod. Tak a už to bylo všechno a hurá k domovu J.