ROK 2011   ROK 2010   ROK 2009   ROK 2008   ROK 2007   ROK 2006   ROK 2005   ROK 2004

 ROK 2006

VÝROČNÍ ČLENSKÁ SCHŮZE

16.12. 2006

Huráááá, je to tady, naše třetí výroční schůze, a jelikož zvyk je železná košile a všechny naše letošní schůze probíhali ve zbrojnici, tak ani s výroční to oproti roku 2005 nebylo jinak. Skutečně jsme se sešli ve zbrojnici a začali chystat stoly, prostírat ubrusy a snášet všelijaké dobroty, které jsme si před schůzí nakoupili – brambůrky, tyčinky a samozřejmě nějaké to nealko pitíčko, aby nám nezaskočilo (alko až po schůzi, to je jasné). Průběh schůze byl jak každý rok. Svaťa nám to pěkně zahájil, pak pokračoval Dušan, potom pro velký úspěch opět Svaťa, po  něm Věrka. Po té byla vřelá diskuse a zakončila nám to opět Věrka. Jo, ještě jsme zapomněla připomenout , že nás poctil svou návštěvou všem známý místostarosta Zdeněk Velecký (starosta prý přehnal návštěvu a nákupy ve Vídni, až z toho dostal horečky). No a pak s chutí na guláš. MŇAM. Letošní výroční schůze nám opravdu vydařila, byla dobrá náladička, hodně pitíčka a někteří vydrželi až do brzkých ranních hodin. Na druhý den to sice s úklidem tak žhavé nebylo (bylo nás tam pět), ale už teď se těšíme na další VÝROČNÍ SCHŮZI.

 

 

SCHŮZE

3.11 2006 a 2.12.2006

Již tradiční (teda pro někoho ještě pořád netradiční) schůze. Probírali jsme hlavně výroční schůzi, která nás čekala. Ono se to zdá, ale to je různých příprav – papíry, proslovy a hlavně občerstvení  - to není práce pro jednoho. Ještě, že je nás taková tlupa lidí, která se dokáže domluvit a společnýma silama zorganizovat. No nic, už se těšíme na tu schůzi.

 

 

BRIGÁDA

28.10 2006

Sice jsme měli jít do lesa barvit stromky, ale jak na potvoru zrovna v půl osmé ráno začalo pršet. Naštěstí jsme se shodli i s lesníkem a lesní brigádu odložili na neurčito. |Ale domů jsme nešli; odložili jsme si kyblíky se štětkama a schutí do zvelebování zbrojnice. „Ten dělá to a ten zas tohle,……“ a přesně podle této písně nám to všem šlo pěkně od ruky. Za chvíli se zbrojnice leskla, jako nová. I když nás tam moc nebylo, udělali jsme kus práce („no musíme se trochu pochválit!). A jak je zvykem po dobré práci byla dobrá klobásečka, nějaká štamprlička, trochen poezie – drbů z dědiny a zavzpomínání si na mladší léta – a frnk k domovům. Pá pá.

 

ČLENSKÁ SCHŮZE

13.10. 2006

Na této schůzi jsme zhodnotili výjezd, náš hodný velitel pochválil účastníky výjezdu a domluvili jsme se na brigádě, která by se měla konat 28.10. 2006.

 

 

PŘEDZÁVODOVÉ SCHŮZE

3.6. 2006 a 23.6.2006

A je to tu. Teda skoro. Závody jsou za dveřma a my máme ještě hodně co vylepšovat a dolaďovat. Dodělat nástěnky, dovézt zboží, vypilovat útoky (teda spíš natrénovat), abychom neudělali ostudu, když jsme ti pořádající, rozdat pokyny na ten důležitý den. Protože budem na druhý den brzy vstávat, musíme jít brzy spát. Tak pá pá na závodech.

 

BRIGÁDA

6. 5. 2006

Jelikož se nám kvapem blíží závody, je na čase udělat i trochu ordnung i ve zbrojnici (bude totiž  i den otevřených dveří), toš ať nás ludé nepomluvíjá. Protože je brigáda spojena i s grilovačkou, je nás tu celkem dost. Tak a s chutí do toho, půl je hotovo.

Ten dělá to a ten zas tohle a společnýma silama makáme jak šroubci. Když už konečně usoudíme, že by mohlo být hotovo, vytáhneme gril, klobásečky a chlebík (ten nám donesl hodný Miloš Kubiš) a hurá na to. Všechno kolem voní, David dodává atmosféru harmonickým doprovodem a ostatní, kteří se ještě necpou klobásou, mu pomáhají zpěvem. Jelikož je dobrá nálada, je co k pití i k jídlu sedí se až do večera. Poté se ještě někteří odlanaří do místního Baru a pak hurá domů J.

 

HASIČSKÁ MŠE

30. 4. 2006

Vše se konala v kostele v Bánově.Jelikož jsme se sešli v menším počtu, jeli jsme hasičským autem – aspoň se projelo, že. V Bánově už na nás čekali bánovští hasiči a spolu jsme se odebrali do kostela. Po mši nás ještě pozvali na menší posezení a k obědu jsme byli doma jak na koni.

 

JIŽ TRADIČNÍ SCHŮZE

4.3. 2006

1.4. 2006

 

FAŠANK 2006

25.2.2006

 

Letos byl fašank pojat tak trochu z jiné stránky. Naše obcházení vesnice bylo stejné. Byla hromada různých masek ( PAT a MAT, MIMČO, POLICAJT,... ). Počasí nám naštěstí přálo, takže obchůzka byla klidná, pohodová, i s pěkným sluníčkem. Měli jsme velkou radost.

Jiný byl letos fašank proto, protože před místní hospodou zabíjeli pašíka. Dopoledne připravili chutné pochoutky z již zmiňovaného pašíka a odpoledne byl připraven v místním kulturním sále kulturní program, kde vystupovaly PLKOTNICE. K poslechu a tanci hrála cimbálová hudba. Vše bylo výborné - jídlo, pití, zábava, prostě fašank jak má být. Někteří juchali do rána, jiným to za celý den stačilo, proto se odebrali domů již ve večerních hodinách. Už se těšíme na další. 

 

 

SCHŮZE ČLENŮ

4.2. 2006

Jelikož účast některých členů bývala velmi zřídka, dohodli jsme se, že se budem scházet každou první sobotu v měsíci. Mysleli jsme (no teda spíš doufali), že to bude fungovat. OMYL. Účast byla ještě menší a menší a menší. Teda jen z kraje. Vždyť čtěte dál a uvidíte, teda spíš vyčtete. Jo a mimochodem, bylo nás tam tak 6 z 22 členů. Toš aspoň něco, že.